Zomerreis naar het Noorden

Eind juli vertrokken wij voor een veertiendaagse autoreis naar het noorden van Noorwegen. Onderweg hadden wij verschillende stops voor het bezoeken van bezienswaardigheden.

We deden het kalm aan en dat bleek een goede strategie: nooit hadden wij het gevoel dat we de hele dag in de auto zaten en de kilometers afmaalden.

We hadden op voorhand een ruw schema en een ruwe timing in het hoofd, maar we lieten die verder afhangen van het moment en ook van de logeermogelijkheden.

We boekten pas enkele dagen op voorhand. Dat gaf ons een grote vrijheid, maar aan de andere kant moet je je ook aanpassen aan het aanbod en je plannen soms wat wijzigen. Met wat soepelheid valt dat allemaal op te lossen.

We reden eerst naar het noorden en staken bij Riksgränsen de grens over naar Noorwegen. We bezochten de stad Tromsø, namen de veerboot naar Andenes, op de noordpunt van de Vesterålen.

knipsel

Dan reden we de hele Vesterålen en Lofoten door tot in het zuiden en namen daar de veerboot naar het vasteland in Bodø. Vandaar reden we dwars door Lapland terug naar huis.

knipsel1

Een hele tocht met eindeloze natuur en prachtige vergezichten. We reden niet tot aan de Noordkaap, aangezien dit vanuit Tromsø meer dan 500 km ver is. Het landschap is een variatie van hetzelfde thema: arctische toendra. En bovendien ligt het niet zoveel noordelijker. Als we eens op recordjacht gaan nemen we wel eens het vliegtuig of de boot naar Spitsbergen.

In de volgende bijdragen ga ik dieper in op de details en toon ik een aantal foto’s, zodat je een idee krijgt hoe het Hoge Noorden er uit ziet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zomerreis naar het Noorden

 1. Katrien zegt:

  Moet een fantastische reis geweest zijn Hendrik! Ik kijk uit naar het vervolg. 🙂

 2. nadine Verheuen zegt:

  Dag Hendrik,
  In juni plan ik samen met twee vriendinnen volgende reis met nordic.be
  2 vluchten heen BODO (via Oslo) en 2 vluchten terug (via Oslo)
  Je verblijft dan 10 tot 17 juni in het huisje op Lofoten, gaat nadien 2 dagen naar Vesteralen. Dus eerst Lofoten en dan Vesteralen (goedkopere vluchten)
  Prijs per persoon: 1395 EUR met een huurwagen CAT C (Type Vw Golf)
  12 DAGEN – 11 NACHTEN
  Heb je tips ? bedenkingen ?
  je moet er niet te veel tijd aan spenderen hoor,
  ik dacht enkel maar : wie dichter bij de bron zit, heeft misschien
  interessante opmerkingen …
  groetjes
  Nadine

  • kilihenry zegt:

   Dag Nadine! Ik denk dat je uit mijn volgende bijdragen heel veel kunt halen. We hebben daar mensen ontmoet die dezelfde reis deden als jullie. En een vriendin werkt bij Nordic. Maar ik stuur je nog een privéberichtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s