Drukke werkzaamheden en een “schipbreuk”

Dit jaar hebben we een heel wisselvallige lente. Vorig jaar waren er mooie, warme en droge meidagen, maar dit jaar lijkt het wel of de aprilse grillen blijven voortduren.

Het wordt niet warm (gewoonlijk ongeveer 14°), er staat bijna voortdurend een stevige wind en we krijgen regelmatig een bui over ons heen. Altijd zien we hetzelfde stramien: hevig blauwe lucht, stralende zon en een snel stijgende temperatuur. Daardoor komen er snelle opwaartse bewegingen van de lucht, er vormen zich heel snel wolken, die dan prompt uitregenen. Daardoor zakt de temperatuur weer, de wolken lossen op en het spelletje kan weer opnieuw beginnen. Zeer onstabiele, vochtige en frisse luchtstromingen vanuit het westen noemt men dat.

Van die wind word je zenuwachtig, en dat wordt nog versterkt door de aanrollende golven, die tegen de steiger aan beuken.

Vorig weekend had ik gezien dat de boot behoorlijk laag lag in het water. Ik trok hem naar de steiger toe en zag dat er veel regenwater in stond. Ik probeerde hem leeg te scheppen, maar dat lukte maar niet doordat de boot door de stevige wind telkens weer tegen de steiger gestoten werd. Ik nam mij voor dat klusje ’s avonds samen met Barbro te klaren, maar toen was er weer wat anders te doen, zodat het uitgesteld werd.

Als je een huis koopt zijn er hier en daar wel wat klussen te doen, maar er wachtte ons een serieuze taak: de veranda was dringend aan een nieuwe laag lazuur toe! Vooral de plaatsen waar regen en zonlicht de vorige laag bijna volledig weggevreten hadden. En dan moet er natuurlijk ingegrepen worden: het vocht en het Uv-licht maken het hout kapot.

We berekenden dat er ongeveer 130 vierkante meter moest gedaan worden: sommige vijzen vervangen of vastdraaien, opschuren (dat deden we na rijp beraad met de ronddraaiende kop van de hogedrukreiniger), nog eens schuren met een staalborstel, met een vochtige dweil het stof verwijderen, en tenslotte instrijken. Gelukkig konden wij de borstel op een lange steel steken, zodat we niet de ganse tijd op de knieën moesten zitten.

8

Eindelijk is de zaak geklaard. We streken bijna 13 liter lazuur uit. Gelukkig wordt het niet donker deze tijd van het jaar, zodat we lang konden doorwerken. Vandaag neem ik de tijd om van een verdiende rustdag te genieten en om wat aan de blog te schrijven.

voor

achter

Maar dan is er nog het verhaal van de boot. Gisterenmorgen merkte ik, toen Barbro vertrokken was naar school, dat de boot volgelopen was met water en op de bodem rustte. De buitenboordmotor stond er nog op en was half onder water. Er moest dus snel ingegrepen worden. Ik deed mijn waadbroek aan, stapte het water in en nam de motor weg. Toen was er pas tijd voor een foto.

Boot

Snel werd de motor naar de winkel gebracht, waar bleek dat er gelukkig geen water in de motor gedrongen was. Je moet snel reageren, want na een dag wachten kan het brakke water onherstelbare schade toebrengen aan de motor.

motor boot

Maar dan moest het water nog uit de boot gehaald worden. Niet zo gemakkelijk! Gelukkig beukten de golven op de achterkant van de boot, zodat wij hem beetje bij beetje meer naar de kant konden trekken, totdat er geen water meer binnenliep. En dan maar hozen!

Eind goed, al goed, maar er moet altijd leergeld betaald worden als je nieuwe dingen aanpakt. Maar dat houdt ons fit en actief!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Drukke werkzaamheden en een “schipbreuk”

 1. Gert zegt:

  Vorig jaar was het water van ons meer een aangename 20°C warm toen we toekwamen voor onze zomervakantie. Het zal nu wel een stuk frisser zijn, vermoed ik.

  Een prettige Midzomer gewenst aan de hele familie!

  Gert, Ann, Ids en Diede

 2. Johan Vermeiren zegt:

  Steigers bouwen, veranda’s instrijken, water hozen, … Je kent de boutade hee Hendrik: eens met pensioen, hou je nog minder tijd over dan voorheen :^p

  Enfin, tussen de werken door is het ongetwijfeld genieten. Het is je gegund !

  Grtz,
  Johan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s