Ons huis in de sneeuw…

Na mijn bijdrage van gisteren ben ik er al weer! Op de laatste foto van gisteren, die genomen is rond de middag, zag alles er nog prachtig uit: geen wolkje aan de lucht, zon, ijskoud. Maar een uur later was het al zwaarbewolkt en ’s avonds begon de blizzard: een harde wind en sneeuw. Niet van die grote, Belgische vlokken, maar echte koude poedersneeuw, meer ijskristallen dan sneeuw. Die grote vlokken hebben ze hier ook natuurlijk, die noemen ze “lappvantar” (lappenwanten), een leuke naam. Toen we opstonden rond 6 uur was de ganse wereld wit: minstens 30 cm nieuwe sneeuw, op sommige plaatsen ophopingen van een halve meter.

Normaal gezien blijf ik wat langer liggen, zeker tijdens de winter, maar nu was ik van dienst: sneeuw ruimen, zodat Barbro op tijd op school kon geraken. Op iets meer dan een uur was de oprit vrij, de rest kon wachten tot het daglicht kwam. Ik zag haar slingerend in het duister verdwijnen, want de sneeuwruimer was nog niet gepasseerd op de weg. Als die geweest is moet je snel zijn, want je oprit is dan weer versperd door weggeduwde en samengepakte sneeuw. Als het niet zo koud is vriest die massa snel vast, zodat je er bijna niet meer doorheen geraakt.

En dan volgen de terrassen en de sneeuwophopingen tegen het huis. Dat moet ook regelmatig gebeuren, voordat alles ijs wordt, dat je niet meer weg krijgt voor april. En als de dooi komt wil je ook niet dat je muren voor weken kletsnat zijn door het smeltwater. Ja, een houten huis en een stenen huis zijn niet hetzelfde. Alles heeft voor- en nadelen: een houten huis vraagt meer onderhoud, maar aan de andere kant is een rottende plank onderaan ook heel snel en goedkoop vervangen.

Maar voor ik daaraan begon besloot ik een aantal foto’s te maken van het huis en de omgeving, met het ongerepte sneeuwdek.

Als je buiten stapt ligt rechts van de voordeur de garage, met daartegenover de tuinberging/houtopslag.

IMG_0817
IMG_0818

De hellende oprit komt uit op de straat, vanwaar je de voorkant van het huis kunt zien.

IMG_0819

IMG_0820

Als we de oprit weer afstappen zie je heel goed de toegevroren en toegesneeuwde baai en de half ingesneeuwde aardbeientoren. Voorbij de tuinberging stappen we dan naar de achterkant van het huis.

IMG_0821

IMG_0822

Links een zicht op de slaapkamer en een tweede tuinberging, met op de voorgrond onze vogelvoederplaats. We hebben de voederbuis opgehangen aan een driepikkel. Dit systeem werkt perfect. Rechts is dan de woonkamer met het terras. In het midden ligt de keuken.

IMG_0823

IMG_0825

Van verder weg heb je dan een beter overzicht: aan de ene kant het huis, aan de andere zijde het pad naar de zee, 12 m dieper.

IMG_0826 IMG_0824

Verder opzij hebben we dan een stuk bos, waar ik het brandhout uit haal.

IMG_0827

IMG_0828

Een heerlijke plek om te wonen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ons huis in de sneeuw…

 1. Willem Boonen zegt:

  Zeer mooi en idyllisch. En zeggen dat het hier alle dagen regent. Strooien ze bij jullie ook tonnen zout?

 2. Chris zegt:

  A wonderfull world! Een heel mooie plek op de planeet. Geniet er mateloos van! Groetjes van Chris en Greet

 3. Geneviève zegt:

  Hoi Heundreuk ! dat hebt ge graag hé zo veel sneeuw ? dan kunt ge U eens goed uitleven op Uwen snowscooter !!!! geweldige foto’s ! bij ons niet zo koud wel veel regen en wind !
  doeiiiii !!!!!

 4. georgesderycke zegt:

  DIane stuurde mij uw sneeuwlink door. Ik maakte mij tochwel wat zorgen. Jullie hebben toch genoeg bier, patatten en een hesp in huis voor het geval dat beetje sneeuw het begin is van de echte winter? Barbro kan dan lekker thuis overmachten en de donsdekens overal uitspreiden. Voor de rest hebben jullie enkel spotify en netflix nodig om even te bekomen van de opgelegde romantiek. Hopen dus op nog meer van dat! Georges

 5. Sofie zegt:

  heel mooi hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s