Eerste maanden in het nieuwe huis

De winter die geen winter was in België heeft ook in Zweden gezorgd voor raar, zeer wisselvallig weer. In december een pak sneeuw, dat dan langzaam afsmolt tot rond 10 januari. Daarna nieuwe sneeuw, een drietal weken normaal, koud winterweer (dat betekent hier tussen -15 en -20 °C), opnieuw een aantal weken rond het vriespunt met een trage dooi, nog eens sneeuw eind februari. Die is nu (begin april) praktisch volledig verdwenen.

De eerste weken in een nieuw huis zijn wonderbaar, maar ook stresserend: je ontdekt allerlei nieuwe dingen en vragen die moeten opgelost worden. Dan is daar het uitpakken van de dozen, het versleuren van meubels en inrichten van de kamers. Als dat achter de rug is krijg je nieuwe en betere ideeën en kan je weer gedeeltelijk herbeginnen.

Maar het is een wonderlijk gevoel die eerste maanden. Even voorstellen: het is een groot huis met een zeer grote tuin (bijna 1 hectare). Gelukkig is een gedeelte daarvan bos. Waarom zo groot? Wij houden beiden van veel ruimte, maar de voornaamste reden is dat wij allebei verliefd waren op het huis en de locatie. Als het dan ook nog betaalbaar is laat je dat niet schieten omdat het groot is. Trouwens, als de kinderen (met kleinkinderen) op bezoek komen uit België of Maleisië zullen ze wel enkele weken blijven. En dan is het heerlijk als je elkaar niet voortdurend voor de voeten loopt.

Enkele foto’s:

photo3photo1

Het huis ligt aan een beschutte baai aan zee. Als je aan die bevroren watervlakte staat hoor je letterlijk de stilte. Bevreemdend: in België hoor je bijna overal auto’s. Of anders vliegen er op iedere moment wel enkele lijnvliegtuigen over. Ook de zuiverheid van de lucht is zo verkwikkend!

photo2

Beneden aan het strand ligt de opgebroken steiger. Die moet alle jaren afgebroken en opnieuw opgebouwd worden. Als je dat niet doet vind je na de winter je steiger enkele honderden meter verder terug, meegevoerd door het kruiende ijs (als je hem al terugvindt!).

En natuurlijk moet er sneeuw geruimd of afgereden  😉 worden. Onbegonnen werk met de hand. Met de sneeuwruimer gaat het heel wat beter…

photo4

Maar het is wel erg opwindend als je sporen vindt in je tuin van vossen, hazen en reebokken. Het wordt echter pas spannend als je ziet dat je bezoek gekregen hebt van elanden en zelfs van een lynx! We moeten dringend een infraroodcamera installeren…

photo2 (2)photo1 (2)

Eind februari kwam mijn dochter Marinka met haar vriend Matthias op bezoek. Het is een heel goed gevoel als je hen in de sneeuw bezig ziet met het maken van een sneeuwpaard…

photo3 (2)

En dan was het tijd om samen naar België te trekken voor het huwelijk van mijn jongste dochter Annelien met haar vriend Martijn. Na een weekje vertrok Barbro weer naar huis, terwijl ik achterbleef in België voor een tandbehandeling. Die heeft vier weken geduurd. Gelukkig kon ik al die tijd wonen in het huis van mijn vriend Michel. Ik zal hem hiervoor eeuwig dankbaar blijven.

Maar nu is het woensdag 2 april en zondag vertrek ik eindelijk terug naar huis. Deze keer rijden de jonggehuwden mee. Na een tiental dagen keren zij terug met het vliegtuig.

Ik kijk al uit naar mijn eerste Zweedse lente!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Eerste maanden in het nieuwe huis

 1. Leen zegt:

  Leuk dat ik kan blijven volgen hoe het gaat!
  Jullie hebben echt een prachtlocatie en prachthuis gevonden.
  Blijf ervan genieten!

 2. Hans Hegeman zegt:

  Dat is inderdaad een mooi optrekje zeg.

 3. Willem Boonen zegt:

  Geniet ervan Hendrik.

 4. Ben zegt:

  Leuk die sporen van alle wilde dieren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s