Terug in Zweden

Op 14 december was het eindelijk zo ver: ’s morgens vroeg stond de verhuiswagen aan de deur. Ook de meubellift was daar. Ze kwamen mijn spullen ophalen. De vorige weken was ik druk bezig geweest met inpakken: 65 dozen en een hoop andere dingen stonden klaar.

Vier uur later zag mijn appartement er heel leeg uit. Bijna alles was opgeladen. Door een ingreep aan mijn mond moest ik nog een week blijven. Dat was eigenlijk wel handig: tijd om op te ruimen en administratieve zaken te regelen. Mijn dochters waren de ganse dag in de weer met poetsen, zodat het grootste deel van het huis er ’s avonds kraaknet bij lag. Dank aan iedereen die geholpen heeft. Ik noem geen namen, uit schrik iemand te vergeten.

Mijn gerief wordt bij de verhuisfirma opgeslagen tot eind januari. Dan komt een grote vrachtwagen alles afleveren. Hij groepeert meerdere verhuizingen, zodat de verplaatsing goedkoper wordt. Dat komt mij goed uit, aangezien wij pas op 2 januari de totale koopsom van het nieuwe huis betalen en de sleutel krijgen.

Het was een vreemd gevoel toen ik de week daarop naar de Dienst Bevolking in Aalst trok om mij uit te schrijven. Twee grappige vrouwen achter het loket probeerden mij nog te overhalen om te blijven, maar ik liet mij niet vermurwen. Zo was ik nu zonder domicilie.

Op vrijdag 20 december vulde ik mijn auto met alles was achtergebleven was: de dingen (vooral kleren) die ik nodig zou hebben de volgende maand. Hij zat propvol. Nog de laatste dingen poetsen, een paar afscheidstelefoontjes en een laatste nacht in Aalst.

Op de kortste dag van het jaar vertrok ik voor mijn reis. Een ganse doos met CD’s hielpen mij wakker te blijven en de lange uren achter het stuur door te komen. Gelukkig is de winter dit jaar voorlopig erg zacht, zodat ik geen last had van gladde wegen. Het is wel heel vermoeiend als je de helft van de tijd in het donker moet rijden. En op de grote bruggen in Denemarken en Zweden was het soms schrikken door de hevige windstoten. Maar na een lange rit kon ik overnachten bij Karin in de buurt van Ramkvilla en ’s anderendaags kwam ik rond 20 h aan in Örnsköldsvik.

Het was een ontroerend moment toen Barbro mij begroette met “welkom thuis”…

De kerstdagen brachten wij thuis door zonder veel speciale gerechten. Maar de Disneyuitzending en Karl Bertil Jonssons Julafton pikten wij toch mee.

Nu is Barbro aan het inpakken. Vanaf 2 januari kunnen we in het nieuwe huis. Benieuwd hoe lang het zal duren voor de daar ook effectief blijven slapen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Terug in Zweden

 1. Michel Verfaillie zegt:

  hé Hendrik, steeds boeiend om je verhalen te lezen – ik wens jullie het opperbeste! Prettige eindejaarsfeesten, grtjs, michel

 2. Ilse zegt:

  Kippevel bij deze tekst…
  Het ga je goed daar in Zweden lieve Hendrik.
  Jammer dat we geen afscheid kunnen nemen hebben.

 3. Diane zegt:

  Sweden, here he comes! 🙂 Veel geluk in het hoge noorden!

 4. Jef en Rita zegt:

  Dag Hendrik,
  We zijn blij te horen dat je goed en wel, na een lange eenzame tocht in Zweden, bij je Barbro, gearriveerd zijt! Toch een hele onderneming, zo vèr en zo alleen…
  Wij wensen jullie een vlotte verhuis naar jullie prachtige ‘kleine stulp’ enfin, zeg maar ruime villa.
  Hopelijk heb je geen last meer van je verrekking bij het versleuren van je TV toestel.
  Het moet toch wel een zeer speciaal gevoel geven je te moeten uitschrijven, alles te moeten inpakken om dan ergens ver weg een nieuw leven te beginnen.
  Jammer dat we door je tandproblemen het gezellig etentje samen niet meer hebben kunnen laten doorgaan. Dit moet in ieder geval kunnen als je eind februari of begin maart voor een tijdje terug in België bent.
  Verder wensen we jou en Barbro een heel gelukkig leven samen. Het eindejaar zal bij jullie ook niet gewoon zijn…
  Jef en Rita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s