Paddenstoelenwandeling “in the middle of nowhere”

Ik wou gebruik maken van één van de laatste prachtige zomerdagen (ja, de herfst begint hier eind augustus naar het schijnt) om een boswandeling te maken en te zoeken naar paddenstoelen. Niet echt om ze te plukken, want daarvoor ken ik er niet genoeg van. Alleen de gele cantharellen (hanenkammen) heb ik al gevonden en geplukt, maar ik leer het wel. Lukraak zocht ik op de kaart naar een plaats die er mij speciaal uitzag, maar bos is bos, en de ene onverharde bosweg lijkt heel sterk op de andere.

Toch vond ik een plaats, die mij aansprak. Een klein meer met de naam “Olastjärnen” (Ola’s meertje).

8-26-2013 15-33-508-26-2013 15-35-49 2

Vlug de coördinaten ingebracht in de Tomtom, rugzakje klaargemaakt en wegwezen. Je mag er niet aan denken dat je bandenpech krijgt op die onverharde wegen, maar je moet ook een beetje risico nemen. Zo probeerden verschillende verkeersborden mij te doen afzien van mijn plannen. Maar tevergeefs, ik was op alles voorbereid (ik kan heel snel weglopen).

Foto svamp 022Foto svamp 002

Foto svamp 020Foto svamp 021

Het werd een heel mooie, ontspannende wandeling. Ik kwam niemand tegen, de stilte was oorverdovend. Ik gebruikte mijn Garmin GPS om mijn route te registreren. Zo kan ik steeds de weg terugvinden. Ik zou niet graag verdwalen daar… 

Onderweg nam ik een aantal foto’s van mooie paddenstoelen. Het is aan de kenners onder jullie om er een naam op te plakken (waag je je kans, Willem?).

Foto svamp 017Foto svamp 016

Foto svamp 013Foto svamp 012

Foto svamp 011Foto svamp 010

Foto svamp 007Foto svamp 005

Hoewel ik heel stil was kreeg ik geen grote dieren te zien. Elanden zitten er wel, dat zie je aan de poep en de sporen. En de beren? Die horen mij waarschijnlijk van heel ver al aankomen!

Foto svamp 018

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Paddenstoelenwandeling “in the middle of nowhere”

 1. Matthias zegt:

  De stilte, het avontuur, de natuur… klinkt heerlijk! Ze zijn wel behoorlijk creatief met hun verkeersborden :-).

 2. Stefanie zegt:

  Heerlijke pensioenmomenten !!!
  Zalig te lezen na werkdagje Belgie !

 3. Willem Boonen zegt:

  Hallo Hendrik, van de eerste paddenstoel zie ik te weinig info om er een naam op te plakken. Waarschijnlijk een specimen van de groep Bundelzwammen. De tweede, daar durf ik ook geen naam op te plakken maar het ziet eruit als een gordijnzwam. De derde is een bovenaanzicht van waarschijnlijk de Waaierbuisjeszwam, de vierde is ws een Tolzwam. De vijfde foto laat ws een groep Leemhoeden zien. De zevende foto is ws de Paarsstelige pastelrussula aan zijn rosse steel te zien. Deze groeit op dit moment zeer veel in de bossen en de volgende is ofwel de gele vorm van de Paarsstekige pastelrussula ofwel de Gele berkenrussula (ook weer te weinig gegevens om hier een naam op te plakken). De achtste foto is ws een Roodbruine slanke amaniet. Ik zal dus best eens afkomen nietwaar?
  Groeten
  Willem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s